Medische fietspostionering
HomeTheorieMetingenAnatomische afwijkingen en klachtenPrijzenContact
3D Aero
3D Plus
3D Aero Plus
3D Basic
Intakegesprek

Tijdens het intakegesprek hebben we het over je fietsverleden, de eventuele ongemakken en fietsgerelateerde klachten. Heb je klachten dan raden we je aan om voor de professionele meting te kiezen.
We noteren het fietsschoen- en pedaaltype omdat die een belangrijke rol spelen in de positionering.
Indien je nog geen fiets hebt dan bespreken we welke merk je voorkeur draagt.   

Lichaamsopmeting

We meten je volledig op tot op de millimeter. Ontdekken we lengteverschillen of anatomische afwijkingen dan voeren we een uitgebreid anatomisch onderzoek uit.

Afstellen schoenplaatjes 

Na palpatie van het gewricht en rekeninghoudend met het schoentype  en eventuele anatomische afwijkingen, positioneren wij de schoenplaatjes voor een optimale krachtoverbrenging. Doordat de bal van de voet exact boven de pedaalas staat wordt de pedaalslag geoptimaliseerd wat leidt tot een soepeler pedaaltred. 

Positiemeting met de laser

De digitale laser is gebouwd met onderdelen uit de machinebouw, inclusief een preciesie geleiding. Een laserpointer zorgt voor het exact uitlezen van de maten. De digitale laser leest de contactpunten van de fietser met de fiets uit. De specifieke framegeometrie speelt dan geen rol bij het afstellen van fiets, tenzij deze zoveel afwijkt dat een correcte afstelling niet meer mogelijk is. Het belang van een juiste framemaatvoering wordt dan onverbiddelijk aangetoond.

Positiebepaling met de laser

Afhankelijk van je keuze kan je voor een sportieve of comfortabele positie kiezen. De lengte van je bovenbeen en de verhouding boven/onderbeen bepaalt de positie van je zadel ten op zichte van de trapas. Ook je ideale cranklengte wordt bepaald.

Afstellen positie

De veranderingen worden uitgevoerd aan je fiets. Je kan de positie uitproberen en er wordt een nacontrole gedaan door het meten van de gewrichtshoeken.

Rapportage

De positie wordt weergegeven in een beknopt rapport: een gedetailleerde tekening met je positionering

HomeTheorieMetingenAnatomische afwijkingen en klachtenPrijzenContact